Rapper Will.i.am brengt eigen smartwatch op de markt

Rapper Will.i.am heeft een eigen smartwatch op de markt gebracht. Met de Puls kun je vanaf je pols telefoontjes plegen en emails versturen, ook zonder 'em aan je telefoon te koppelen.

De Puls heeft daarvoor een eigen sim-kaart en speakers, wat je normaal niet op veel smartwatches terugziet (maar wel op sommigen, zoals de Samsung Gear 2).

Specs

Naast een eigen verbinding heeft de Puls ook 16 gb aan intern geheugen, GPS, en uiteraard ook een stappenteller en een snelheidsmeter voor tijdens het sporten. Intern heeft het apparaat 1 GB aan werkgeheugen, en draait het op een Snapdragon-processor. Bovendien zit er een eigen spraakassistent op waaraan je opdrachten kunt geven en vragen kunt stellen.

Slimme armband

De Puls ziet er groot uit, een beetje vergelijkbaar met de Samsung Gear 2. Dat moet ook wel, want op het gebogen touchscreen moet het hele besturingssysteem te bedienen zijn. Eigenlijk lijkt de Puls meer op een grote armband dan op een smartwatch.

Will.i.am

De smartwatch werd ontworpen door Will.i.am, die een eigen wearable-bedrijf heeft opgericht, i.am+. Dat betekent ook dat de smartwatch vol komt met muziekopties, zoals een service waarmee je gratis de muziek kunt streamen van Will.i.ams eigen platenlabel. Ook komen de ontwerpers met diverse accessoires, zoals een jas die het horloge standaard oplaadt zolang het apparaat contact maakt met de mouwen.

Het is niet bekend wat het apparaat moet gaan kosten en wanneer het te koop komt voor consumenten, al hintten de ontwerpers wel naar een tijd vóór de feestdagen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten