Pizza bestellen met bitcoins bij Thuisbezorgd

© CIDimport

Pizza bestellen met bitcoins bij Thuisbezorgd

Geplaatst: 5 november 2013 - 11:11

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Het is vanaf nu mogelijk om je bestelde maaltijd bij de Nederlandse webwinkel Thuisbezorg.nl af te rekenen met bitcoins. Hiermee is Thuisbezorgd naar eigen zeggen de grootste Nederlandse website die bitcoin-betalingen aanneemt.

De volledig digitale valuta bitcoin is al via verschillende online wisseldiensten te verkrijgen. Hiermee kunnen euro’s – maar ook andere valuta’s – omgezet worden in de digitale munteenheid. De meeste webwinkels accepteren bitcoins echter nog niet als geldig betaalmiddel. In Nederland is Thuisbezorgd.nl nu één van de eersten, maar sommige cafés staan ook al bitcoinbetalingen toe.

Geen transactiekosten

Het is opvallend dat Thuisbezorgd.nl bij betalingen met bitcoins geen transactiekosten rekent, in tegenstelling tot andere betaalmethoden. Wie iets koopt met bitcoins, handelt de betaling af via de internetbetaaldienst Bitpay. Dit bedrijf handelt ook de bitcoin-betalingen af voor websites als Wordpress.

Met een stijging van minder dan tien euro in januari tot de huidige koers van 173 euro per bitcoins is de koers van de digitale munteenheid in een jaar tijd behoorlijk gestegen. Deze stijging verliep echter met pieken en dalen, want de koers piekte in de lente nog tot rond de 200 euro, om vervolgens weer in te storten tot minder dan de helft. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten