Pebble-smartwatches ook in 2017 ondersteund

Fitbit heeft onlangs smartwatchfabrikant Pebble gedeeltelijk overgenomen waarna bekend werd gemaakt dat de productie van smartwatches onmiddellijk gestaakt werd. Inmiddels is bekend gemaakt dat de huidige Pebble-smartwatches ook nog in 2017 worden ondersteund.

Fitbit nam enkel het softwaregedeelte van het noodlijdende Pebble over en de ontwikkeling en productie van de smartwatches is inmiddels gestaakt. Het was onduidelijk wat Fitbit van plan was met Pebbles softwareplatform, een belangrijke vraag voor bezitters van een Pebble. De Pebble-smartwatches vertrouwen namelijk voor een groot gedeelte op een achterliggende clouddienst voor hun functionaliteit.

Van cloud naar app

Op een blog voor ontwikkelaars heeft Pebble-ontwikkelaar Jon Barlow bekend gemaakt dat Fitbit het Pebble-platform ook in 2017 in de lucht zal houden. Ook zullen er voorlopig nog gewoon updates verschijnen. Ook kunnen er nog apps uitgebracht worden, al lijkt dat onwaarschijnlijk te zijn. Volgens Barlow ligt de prioriteit op het uitbouwen van de Pebble-smartphoneapp zodat de horloges minder afhankelijk worden van de clouddienst. Zo werken de horloges ook nog als Fitbit stopt met de clouddiensten.

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Fitbit, Smartwatches, Pebble