'Opvolger Moto 360-smartwatch alleszins onzeker'

Hoewel de Moto 360 een van de best ontvangen Android Wear-smartwatches was, is Lenovo (het moederbedrijf van Motorola) de komende tijd niet van plan een opvolger uit te brengen.

Dat zegt Moto-topman Shakil Barkat (via The Verge). Er is te weinig animo voor smartwatches om nu te investeren in een nieuw model, aldus het bedrijf. Eerder was al duidelijk dat Lenovo en Motorola dit jeer geen nieuwe smartwatch uit zouden brengen, maar de verwachting was dat hier volgend jaar met de komst van Android Wear 2.0 wellicht verandering in zou komen.

Dat is dus voorlopig ook niet het geval. Ook LG en Huawei hebben nog geen plannen voor nieuwe smartwatches. Toch zijn er nog wel degelijk fabrikanten die wel heil zien in de smartwatch-markt. Zo is sinds kort de Asus Zenwatch 3 uit, en lanceert Samsung morgen de Gear S3 in Nederland.

Android Wear 2.0

Google blijft Android Wear daarnaast doorontwikkelen. De update had al uit moeten zijn, maar werd onlangs uitgesteld naar begin 2017. Vanaf Android Wear 2.0 hebben smartwatches zelf toegang tot een eigen Play Store voor het installeren van apps, zodat ze daarbij minder afhankelijk zijn van een gekoppelde smartphone.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Smartwatch, Motorola, Moto 360