Ook Huawei "mag" geen dualboot maken

Huawei komt toch niet met een dualboot smartphone die tegelijk Android en Windows Phone draait. Eerder stopten ook Samsung en Asus met het maken van een dualboot smartphone, onder grote druk van Google.

Het Chinese bedrijf kondigde de dualboot een paar weken geleden aan. Het zou gaan om een telefoon die zowel zou draaien op het Windows Phone- als Android-besturingssysteem. De bedieningsknoppen van die telefoon zouden op het scherm worden geplaatst, in plaats van fysieke knoppen te worden. Daardoor kan een dergelijke telefoon op ieder besturingssysteem van Windows of Android draaien.
 

Aantrekkelijk

Dat is aantrekkelijk voor ontwikkelaars, omdat ze daarmee 2 markten tegelijk aanboren. Bovendien hoeven fabrikanten sinds kort niet meer te betalen voor de Windows Phone-licentie.
 

Druk van Google

Waarom Huawei stopt met de smartphone, is niet duidelijk, maar vermoedelijk heeft het te maken met de druk die Google uitoefent op telefoonfabrikanten die dualboot-smartphones bouwen. De zoekmachine, die eigenaar is van Android, zorgde er een tijd geleden al voor dat Asus zo'n dualboot niet mocht maken. Ook Samsung stopte vorig jaar met de ontwikkeling van de Ativ Q. Waarschijnlijk is de zoekfabrikant bang om marktaandeel te verliezen als het samen op één telefoon staat met Windows Phone.
 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: huawei, dual boot