}
abonneren

Ontwikkelaars kiezen Google ondanks Google+

Hoewel de sociale plannen van Google zeker in de vorm van Google+ nog niet veel indruk maken, kiezen veel ontwikkelaars toch voor de zoekgigant. Uit een onderzoek van Appcelerator blijkt dat ze bij Google meer kansen zien dan bij concurrent Facebook.

Hoewel Facebook het grootste sociale netwerk ter wereld is, blijkt de aantrekkingskracht op ontwikkelaars aan afkalving onderhevig. De bijna 900 miljoen gebruikers kiezen en masse voor Facebook in plaats van Google+, maar volgens het onderzoek verwacht 39% van de ontwikkelaars juist meer bij Google te kunnen halen. Dat gaat dan vooral ondanks, in plaats van dankzij, Google+. Vooral Googles brede productportfolio is aantrekkelijk, omdat ontwikkelaars dan ook gebruikers kunnen bedienen die zoeken met Google of video’s uploaden bij YouTube. De doelgroep is dan groter dan de 900 miljoen van Facebook.

De opkomst van HTML 5 is ook niet meer te stuiten. 79% van de ondervraagden geeft aan dit jaar html5 in hun applicaties te integreren. De veelzijdigheid van HTML 5 zorgt ervoor dat een eenmaal ontwikkelde applicatie met minimale aanpassingen op zowel mobiele platforms als online en op desktops in te zetten is.

Bron: Appcelerator

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI