OnePlus 3T is zuiniger dan voorganger door nieuwe cpu

OnePlus komt nu al met een opvolger van de OnePlus 3, onder de naam OnePlus 3T. De nieuwe processor zorgt er niet zozeer voor dat het toestel sneller is, maar wel dat 'ie energiezuiniger is.

De telefoon vertoont veel overeenkomsten met de OnePlus 3 die in juni werd gepresenteerd. Zo heeft hij hetzelfde metalen ontwerp met een vingerafdrukscanner, usb-c-poort en 5,5 inch full-hd amoled-beeldscherm. Ook is de accu vergroot van 3000 van 3400 mAh (+13 procent) om een betere accuduur te garanderen. OnePlus' snellaadfunctie Dash Charge laadt de smartphone binnen negentig minuten volledig op. 

De OnePlus 3 was bij zijn release één van de snelste Android-telefoons, en is met zijn Snapdragon 820-processor en 6GB werkgeheugen nog steeds bijzonder rap. Maar om mee te kunnen doen met de nieuwste toestellen, heeft OnePlus de 3T uitgerust met een iets snellere en zuinigere Snapdragon 821.

De hoeveelheid werkgeheugen is identiek, maar er komt ook een model met meer opslagruimte. De OnePlus 3 is alleen verkrijgbaar met 64GB, terwijl de 3T-versie de keuze biedt uit 64GB of 128GB. Een micro-sd-slot ontbreekt nog steeds.

Betere camera, verouderde Android

De 8 megapixel frontcamera van de OnePlus 3 is niet zo goed als die van de Galaxy S7 en LG G5, al maakt hij nog steeds prima foto's. Voor betere selfies heeft OnePlus zijn nieuwste smartphone voorzien van een 16 megapixel camera, die ook goed van pas komt bij videobellen. De OnePlus 3T heeft aan de achterkant dezelfde 16 megapixel camera als zijn voorganger.

Android 7.0 (Nougat) kwam in augustus uit maar is op nog maar weinig smartphones en tablets te vinden. Nieuwe modellen als de Huawei Mate 9, die volgende week uitkomt, draait wel op Nougat. De OnePlus 3T moet het vooralsnog met het verouderde 6.0 Marshmallow doen: een kwalijke zaak omdat die achterloopt met beveiligingsupdates en nieuwe features. OnePlus belooft zowel de 3T als de 3 voor de jaarwisseling te updaten naar Nougat.

Vervanger

OnePlus haalt de OnePlus 3 per direct uit de verkoop en verruilt hem voor de OnePlus 3T. Die biedt dus licht verbeterde hardware en de nieuwste software, maar is ook duurder. De 64GB-versie kost 439 euro: veertig euro meer dan de OnePlus 3. De 128GB-variant (enkel in het grijs/zwart) gaat voor 479 euro over de toonbank. Je kan de de OnePlus 3T enkel aanschaffen in OnePlus' webshop, zonder rekening te hoeven houden met verzend- en importkosten. Het toestel is vanaf 28 november te koop.

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: 3, oneplus