OnePlus 3 aangekondigd, prijs bekend

OnePlus heeft officieel de OnePlus 3 uit de doeken gedaan. De nieuwe 'flagship killer' heeft een prijskaartje van 399 euro.

De OnePlus 3 draait op een SnapDragon 820-processor en de Adreno 530-GPU. Opvallend genoeg is er gekozen voor 'slechts' een 1080p-scherm, waar veel concurrerende toestellen al zijn overgestapt op (minstens) 2K. Daar staat echter tegenover dat er 6 GB RAM aan boord zit, wat juist meer is dan we gewend zijn. Het scherm zelf is 5,5 inch groot en de behuizing is volledig van aluminium.

In tegenstelling tot de OnePlus 2 heeft de OnePlus 3 wél een NFC-chip, met daarnaast nog een vingerafdrukscanner. Er zit een usb-c-aansluiting op en de internte opslagruimte bedraagt 64 GB. Overigens is deze niet uit te breiden via micro-sd, net zoals de 3000 mAh-accu niet te vervangen is. Dankzij een techniek met de naam Dash Charge zit het toestel binnen een half uur weer vol.

Camera

Verder is er nog een 16-megapixel camera aanwezig, met een diafragma van f/2.0. De selfiecamera betreft een 8-megapixel exemplaar met een opmerkelijke functie: foto's worden genomen zodra je lacht.

De OnePlus 3 draait net zoals zijn voorganger op OxygenOS en er is ook ondersteuning voor dualsim. De smartphone is zonder uitnodiging te koop, hoewel mensen die de onthulling via vr bekeken wel twee uur voorrang kregen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: 3, oneplus