Officieel: Samsung Galaxy Note 7 voor altijd uit de verkoop

De afgelopen dagen leek het er steeds meer op en nu heeft Samsung het bevestigd: de Galaxy Note 7-smartphone wordt wereldwijd uit de verkoop gehaald, en komt niet meer terug. De productie is gestaakt nadat tientallen Note 7's zijn ontploft.

Een korte terugblik: vlak na het uitkomen van de Galaxy Note 7 werd het toestel lovend ontvangen door de pers. Maar al snel kwamen de eerste horrorverhalen dat het toestel te warm kon worden en ontploffen, wat brandwonden veroorzaakt of een nare brandplek op het oppervlak waar het toestel ligt. Samsung handelde adequaat door alle Note 7-toestellen terug te roepen vanwege het ontplofgevaar en ze kosteloos te vervangen door nieuwe. De fabrikant heeft het ontplofprobleem van de nieuwe toestellen echter niet helemaal weten te verhelpen, want na de uitgave van de vervangende Note 7’s kwamen de eerste doemverhalen over ontploffende toestellen weer boven. De reputatieschade voor de Note 7 is daardoor onherstelbaar geworden, waarop Samsung besloot ook de nieuwe Note’s terug te roepen en de verkoop en productie definitief stil te leggen.

In Nederland is de smartphone nooit te koop geweest, maar in landen als de VS en China zijn miljoenen modellen verkocht. Die moeten nu allemaal terug naar Samsung, en mensen kunnen een andere telefoon uitkiezen of krijgen hun geld terug. 

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: samsung, smartphone, galaxy, note 7