Nieuw algoritme Google voorspelt prijzen vliegtickets

Google gaat met de dienst Google Flights prijzen voorspellen van vliegtickets. Wanneer iemand geïnteresseerd is in een bepaalde reis, kan Google een seintje geven als de ticketprijzen zijn gedaald.

Het boeken van reizen is vaak een frustretend proces, zeker met al die vergelijkingssites. Het is ook al lang niet meer zo dat hoe vroeger je boekt, des te goedkoper vliegtickets worden. Dankzij Google Flights wordt het nu eenvoudiger om goedkopere tickets te vinden. De zoekmachine vertelt je wanneer vliegtickets duurder of juist goedkoper gaan worden. Het is mogelijk om per e-mail op de hoogte gehouden te worden van de prijsstijgingen en -dalingen.

Door een bepaalde vlucht te kiezen vanuit Google Flights, krijg je direct te zien of de prijs de komende dagen gaat dalen of stijgen. Boek je tickets maanden van de voren, dan kun je ook per mail op de hoogte gehouden worden. Je ontvangt dan een mail waarin specifiek wordt vermeld met hoeveel euro's een bepaalde ticket duurder wordt. Op basis van deze informatie kun je er dus voor kiezen om direct de reis te boeken, of juist een tijdje te wachten.

De functie wordt de komende weken in Google Flights uitgerold.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: google, flights