}
abonneren

Nest Cam IQ: 4K security-camera met gezichtsherkenning

nest cam iq
Nest brengt eind juni een nieuwe security-camera op de markt die voorzien is van een 4K-sensor en gezichtsherkenning, de Nest Cam IQ.

De 4K-sensor wordt alleen ingezet voor het maken van close-ups. Het totaalplaatje blijft een resolutie van 1080p behouden. Zodra een indringer zich voordoet, krijg je daarvan op je smartphone een melding binnen. De sensor blijft het gezicht van degene volgen zolang hij binnen het frame blijft. Naast het totale beeld krijg je ook gelijk de close-up te zien.

De eerdere Nest Cam en Nest Cam Outdoor konden al onderscheid maken tussen mens en dier of bijvoorbeeld een passerend voertuig, maar om daarvan gebruik te maken had je een Nest Aware-abonnement nodig. Dat is bij de Nest Cam IQ niet nodig. Het abonnement is wel vereist wanneer je de nieuwe gezichtsherkenning wil gebruiken.

FaceNet

Dankzij die feature kan de camera het verschil zien tussen vrienden en familieleden of daadwerkelijke indringers die niks in je huis te zoeken hebben. De camera kan leren om bekenden uit te sluiten van meldingen, zodat je alleen op de hoogte wordt gebracht wanneer er echt iets niet pluis is.

De techniek daarachter heet FaceNet en is afkomstig van Google. Niet verwonderlijk, want Google nam Nest in 2013 over. FaceNet is ook de achterliggende techniek van Google Photos, waarbij gezichtsherkenning o.a. wordt toegepast om snel alle foto's te vinden van een bepaald persoon.

Encryptie

Met dergelijke functies is het belangrijk dat Nest zijn eigen beveiliging goed op orde heeft. Opgenomen beelden worden versteuteld via de 128-bit AES-methode en via een beveiligde TLS/SSL-verbinding gestreamd / opgeslagen. Daarnaast kunnen gebruikers tweestapsverificatie instellen.

De Nest Cam IQ komt eind juni op de markt en kost dan 349 euro. Prijzen voor Nest Aware-abonnementen starten bij 10 euro per maand.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Security

Tags: camera, Security, Nest

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI