Motorola Nexus 6 krijgt eindelijk Android Nougat

De Nexus 6-smartphone van Motorola wordt na veel vertraging nu voorzien van de Android Nougat-update. Google stelde de upgrade uit naar versie 7.0 van het besturingssysteem uit omdat er problemen zouden zijn met de accuduur.

Lees ook: Wat is er allemaal nieuw in Android Nougat?

De Android 7.0 (Nougat)-update werd op 22 augustus vrijgegeven voor Nexus-apparaten, maar de Nexus 6 zat daar niet bij. Ook de 4G-versie van de Nexus 9-tablet kreeg geen update, en zit er op moment van schrijven nog steeds op te wachten.

Voor Nexus 6-eigenaren is er goed nieuws: Google is begonnen met het verspreiden van de update. Die komt gefaseerd aan op je smartphone, draagt het build number NBD90Z en is 860MB groot. Je doet er dus goed aan de update via wifi te downloaden. Het is ook mogelijk om de update te installeren via Google's website, maar dan verlies je al je gegevens die nu op het toestel staan.

Nieuw in Android Nougat

Android 7.0 Nougat is de opvolger van versie 6.0 Marshmallow, en ziet er op veel vlakken hetzelfde uit. Maar er zijn ook veranderingen. Zo kun je nu twee apps tegelijk gebruiken in een splitscreenmodus, is de notificatiebalk aangepast en bevat het instellingenscherm meer opties.

Onder de motorkap zijn veel verbeteringen doorgevoerd, onder meer in het accubesparende Doze. Die feature moet je toestel nog energiezuiniger maken. Daarnaast installeren en updaten apps sneller en heeft Google apps ervoor gezorgd dat apps minder data verbruiken. Tenslotte is Android Nougat helemaal klaar voor Virtual Reality (VR). 

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: android 7, nexus.motorola, android.android nougat, google.nexus 6