Microsoft lost Windows 10-netwerkbug op

Een hardnekkige bug in Windows 10, waarbij computers soms hun netwerk- en internetverbinding verliezen, wordt door Microsoft opgelost. De patch is handmatig te downloaden of via Windows Update.

Sommige Windows 10-gebruikers die hun pc hebben bijgewerkt naar de grote Anniversary Update, ondervinden problemen met de netwerkverbinding. Bij sommige gebruikers wordt de netwerkkaart niet automatisch van een (nieuw) ip-adres voorzien, maar krijgt het een lokaal adres in de serie 169.x.x.x-serie. Dat vermeldt Microsoft op zijn blogpagina.

Het probleem doet zich voor bij vaste- en draadloze netwerkaansluitingen. De patch om het probleem op de lossen is beschikbaar via Windows Update, maar Microsoft raadt gebruikers aan om, zodra de internetverbinding beschikbaar is, direct Windows Update te starten zodat de update snel kan worden binnengehaald.

Patch downloaden

De KB3201845 patch is ook beschikbaar via de Microsoft Update-catalogus, een site waar het mogelijk is om patches voor het besturingssysteem handmatig te downloaden. Door de patch te downloaden op een andere computer en op een usb-stick te zetten, is het ook mogelijk om de update via deze route op een computer met internetproblemen te installeren.

De patch is beschikbaar voor de 32-bits- en 64-bits-versies van Windows 10, de grootte van het patchbestand is respectievelijk 503 en 937 MB groot.

De bug kan overigens ook voorkomen in Windows Server 2016. Ook hier is een patch voor beschikbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: bug, netwerk, windows 10, patch