}
abonneren

Microsoft lanceert alfaversie nieuwe Skype voor Linux

Microsoft lanceert vandaag (voor het eerst in twee jaar) een nieuwe versie van Skype voor Linux. Deze verkeert echter nog in de alfa-fase en bevat nog niet alle functies.

De nieuwe Skype wordt aangeboden als .deb-installatie of als .rpm-bestand. De software is te downloaden op de site van de berichtendienst. Daarnaast kan er gekozen worden om de webclient te gebruiken, die te draaien is in Chrome op Linux of op Chrome OS.

Wat is er nieuw?

Wie de vorige versie van Skype nog op Linux gebruikte, merkt een nieuwe interface op die overeenkomt met de nieuwste Skype-varianten voor Windows en Mac. Bellen en chatten kan nu probleemloos met gebruikers van die andere besturingssystemen.

Wat mist er nog?

Wat echter niet kan, is gesprekken voeren met gebruikers van de oude Skype voor Linux. Deze is blijven steken op versie 4.3 en stamt inmiddels uit 2014. Ook nog niet aanwezig: de optie om te bellen naar vaste/mobiele nummers en groeps-videogesprekken.

Microsoft roept iedereen op om Skype voor Linux uit te proberen, zodat er snel nieuwe functies (en eventueel bugfixes) uitgerold kunnen worden.  

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Skype, Linux

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI