Lifehack van de week: voorkom computerogen

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je computerogen kunt voorkomen.

Bij steeds meer beroepen zit je soms wel hele werkdagen achter een computer. Als je heel lang naar een beeldscherm staart, kan het zijn dat je na een tijdje last krijgt van je ogen. Ten slotte staar je dan acht à negen uur naar een felle lamp. Dat zijn dan zogenaamde ‘computerogen’, waarbij je last krijgt van vermoeide ogen en ogen die prikken. Dat kan na een lange werkdag erg frustrerend zijn. Hoewel de oplossing eenvoudig is, namelijk wat vaker pauze nemen als je achter de computer zit, is dat natuurlijk onacceptabel, want de pc is onmisbaar geworden in ons dagelijks leven.

In de lifehack van deze week daarom de ervaringen van onze collega bij Lifehacking over vijf ‘workarounds’ om computerogen te voorkomen. De eerste tip is bijvoorbeeld om de helderheid van je beeldscherm aan te passen. Hoe minder intens het licht is, hoe beter dat is voor je ogen en hoe langer je door kan werken. Op een laptop pas je natuurlijk eenvoudig de helderheid aan, op een beeldscherm is dat soms wat lastiger, maar zeker niet ondoenlijk. Een andere tip is om hier software voor te gebruiken die dit automatisch voor je doet en om anders eens te kijken naar een speciale computerbril.

Deze en meer tips om computerogen te voorkomen, lees je in de volledige lifehack van deze week die je vindt op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: laptop, beeldscherm, lifehack, flux, computerogen