Lifehack van de week: verwijderde Facebook-foto’s terughalen

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je verwijderde foto’s van Facebook terug kunt halen.

Facebook is het sociale netwerk om bijvoorbeeld foto’s te delen met vrienden en familie. Het kan echter voorkomen dat je wel eens een foto verwijdert en daar later spijt van krijgt. Als je die dan terug wilt halen, lijkt dat misschien onmogelijk. Het is echter zo dat Facebook niets vergeet en alles bijhoudt, zelfs als je foto’s verwijdert.

Dankzij Europees recht heb je de mogelijkheid om die verwijderde foto’s alsnog te downloaden, zelfs nadat ze op de site niet meer zichtbaar zijn. Elk bedrijf in de EU dat gebruiksgegevens verzamelt, is namelijk verplicht om alle informatie over een gebruiker vrij te geven als diegene daarom vraagt. Facebook heeft een speciale functie gebouwd om gebruikers eenvoudig toegang te geven tot al hun data, om daaraan te voldoen.

In de lifehack van deze week wordt uitgelegd hoe je die functie kunt gebruiken om een archief te downloaden met daarin alle informatie die Facebook over je heeft. Daar zit dan dus alles in wat je ooit op het sociale netwerk hebt geplaatst, waarbij de kans groot is dat er ook een aantal (recent) verwijderde foto’s nog in aanwezig zijn. Dat archief is ook handig als je simpelweg benieuwd bent wat je allemaal ooit op het sociale netwerk hebt geplaatst.

Welke stappen je precies moet volgen om dat archief te kunnen downloaden, lees je in de volledige lifehack die je vindt op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: facebook, foto's, lifehack, europees recht, verwijderde foto's