Lifehack van de week: optimaal fotograferen met je iPhone

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over zeven tips om optimaal foto's met je iPhone te maken.

Als je echt een goede foto wilt maken, is het natuurlijk nodig om er een aparte camera bij te pakken. Echter, je smartphone is altijd bij de hand om even snel een foto te maken en dus maak je daar ook vast regelmatig foto’s mee. Hoe zorg je er nu voor dat de foto's die je maakt echt mooi zijn? De lifehack van deze week helpt je hierbij. 

Belichting

De eerste tip is om te zorgen voor een goede belichting. Smartphonecamera's hebben kleinere sensoren, waardoor je snel last hebt van ruis als er niet voldoende licht is. De mooiste foto's maak je dan ook met daglicht, idealiter op een zonnige dag. Als je binnen bent, dan doe je de lampen aan zodat de kans het grootst is dat de foto zo mooi mogelijk is.

Flits

Een andere tip is om geen flits te gebruiken. Vooral als het buiten donker is lijkt het een goed idee om de flits van de smartphone te gebruiken, maar dat is toch niet zo. Het licht van de flits reikt namelijk niet ver genoeg om de foto beter te belichten en en veroorzaakt alleen maar rode ogen en gezichten die erg bleek zijn. Het is beter om bijvoorbeeld apart een zaklamp mee te nemen om bij te schijnen als het geheel wat te donker is.

Andere tips om optimaal foto’s te maken met de iPhone zijn bijvoorbeeld het gebruik van apps en het wisselen van lenzen. Verder krijg je tips over hoe je moet zoomen en stabiliseren. Je leest er alles over in het volledige artikel dat je vindt op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: iphone, camera, foto's, lens, lifehack, flits