Lenovo Yoga 920 vanaf vier meter afstand te bedienen

yoga 920
Lenovo kondigt tijdens de IFA-beurs de Yoga 920-convertible aan, als opvolger van de Yoga 910. Deze bezit microfoons waarmee het apparaat je van maximaal vier meter afstand kan horen.

Een van de toepassingen daarvan is om Cortana notities te laten maken terwijl je zelf niet bij de notebook/tablet in de buurt bent, zelfs in de standby-stand. Maar goed, omdat Cortana nog altijd de Nederlandse taal niet ondersteund is deze functie voor ons nog niet zo heel interessant. Als kanttekening moet gezegd worden dat de Fall Creators Update ervoor geïnstalleerd moet zijn.

Verder imponeert de Yoga 920 op gebied van specificaties, met een Intel i7-cpu uit de achtste generatie (i5 ook een optie) en 16 GB RAM aan boord. Het scherm (13,9 inch) is optioneel als 4K-variant beschikbaar, anders is het een full hd-paneel. De ssd is 1 TB groot. Er is ondersteuning voor de Active Pen 2-stylus, maar die wordt niet meegeleverd. De prijs is minimaal €1899.

Kleinere Y720

Verder kondigt Lenovo in de Yoga-lijn ook nog een nieuwe 12 inch-versie van de Yoga 720 aan. Deze is wat kleiner dan zijn voorganger, een gelijknamig model met een 13 inch-display. De Intel-cpu is van de 7e generatie en het scherm heeft een full-hd resolutie. Maximaal 12 GB werkgeheugen is beschikbaar, naast een ssd van 512 GB.

Europrijzen zijn niet genoemd, maar in de Verenigde Staten wordt dit model voor minimaal 650 dollar verkocht.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: lenovo, yoga, convertible, ifa2017