Kodak stapt in tabletmarkt

kodak tablet
De naam Kodak associëren we doorgaans met digitale camera's. Nu lanceert het Amerikaanse bedrijf voor het eerst twee tablets, in samenwerking met het Franse Archos.

De modellen verschillen o.a. op het gebied van schermgrootte en accuduur. Het 7-inch model heeft een resolutie van 1024 x 600 en een accu van 2500 mAh. De 10-inch variant heeft een 720p-scherm en een accucapaciteit van 6000 mAh. Beide draaien op de MediaTek MT8321-processor in combinatie met 1 GB werkgeheugen. De goedkoopste tablet (79,99 euro) biedt 16 GB opslagruimte, de duurdere (129,99 euro) 32 GB. In beide gevallen is dit uit te breiden via micro-sd.

Camera

Hoewel Kodak bekendstaat om zijn fotografie, zijn de camera's in de tablet niet van bijzonder hoge kwaliteit: 8 mp aan de achterzijde, 2 mp aan de voorzijde. Wel zijn er standaard apps aanwezig voor het bewerken van foto's, zoals Kodaks Cyberlink. Overigens bracht Kodak eerder al twee smartphones uit, waarbij wel de focus op degelijke camera's lag. Desondanks werden deze Ektra-modellen matig ontvangen, ook door onze collega's van Computer Totaal.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablet, kodak, archos