}
abonneren

Kim Dotcom brengt Skype- en WhatsApp-concurrent MegaChat uit

Kim Dotcom, de oprichter van cloudopslagdienst Mega, heeft een nieuwe chatdienst uitgebracht. De dienst, MegaChat, moet concurreren met diensten als Skype en WhatsApp. De dienst is namelijk van eind tot eind versleuteld, en werkt bovendien volledig in je browser.

Ondanks de release van MegaChat is de dienst nog niet helemaal klaar; zo heeft het op dit moment nog maar een beperkt aantal functies. Op dit momenten kunnen gebruikers enkel bestanden met elkaar delen en videobellen. Op de chatfunctie moet nog even gewacht worden. Dotcom moedigt op Twitter zijn volgers aan om mee te helpen in het productieproces. Wanneer mensen fouten in zijn software vinden en dit melden, ontvangen zij een beloning.

In de browser

Om MegaChat te gebruiken hoef je het niet te installeren op je pc. De dienst is namelijk toegankelijk en bruikbaar via de browser. Daarmee troeft MegaChat Skype af dat wel plannen heeft voor de browserintegratie, maar deze nog niet heeft uitgevoerd. Net als met de chatfuncties is de browser-functie op dit moment nog niet beschikbaar, maar deze wordt wel snel verwacht.

Eind-tot-eind encryptie

MegaChat is volgens Dotcom de perfecte chatdienst voor privacybehoud. De gegevens en bestanden die gebruikers onderling versturen worden versleuteld. Door de versleuteling is er door niemand buiten de verzender en ontvanger iets te zien. Ook veiligheidsdiensten kunnen op deze manier niet bij de gegevens.

Release

Wanneer we de overige functies in MegaChat kunnen verwachten is nog onbekend. Voorlopig kunnen gebruikers wel al gebruik maken van de videobel-optie en bestanden versturen.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI