Intel presenteert nieuwe generatie Compute Sticks

Intel geeft zijn Compute Stick nieuwe processoren, waardoor ze een stuk krachtiger worden. De tweede generatie van de hdmi-dongle krijgt bovendien een extra usb-poort, zodat er meer randapparatuur kan worden aangesloten.

Intel Compute Stick
Met de Intel Compute Stick kun je van een simpel scherm of een televisie met een HDMI-poort een computer maken. Als je media wil streamen van je pc naar je televisie, zijn er ook alternatieven als de ChromeCast, maar met de Intel Compute Stick heb je een volledige computer tot je beschikken, omdat hij geleverd wordt met Windows 10.

Skylake Core M Processors
De snelste variant van de nieuwe Compute Stick wordt nu aangedreven door een Skylake Core-M-processor van Intel. Door de upgrade heeft de duurste variant van de Intel Compute Stick ook ondersteuning voor 4K. Het werkgeheugen is daarnaast uitgebreid naar 4GB.

Intel Atom Processors
Mocht je geen 4K-televisie hebben, dan kun je ook voor de Compute Stick gaan die is uitgerust met een Atom-processor. Die stick heeft een krachtigere processor dan zijn voorganger, en 2GB werkgeheugen.

Usb-poorten
Alle sticks van de nieuwe generatie hebben een extra usb-poort gekregen waardoor je nu zonder problemen een muis én een toetsenbord kan aansluiten - in tegenstelling tot de eerste Compute Stick waar slechts één poort op zat. Een externe harde schijf is misschien ook geen overbodige luxe, want de interne opslag is maximaal 64GB bij de M cores en 32GB op de Atom modellen. Je kunt de sticks ook uitbreiden met een micro-sdkaart, tot maximaal 128GB.

Prijs
De Atom modellen beginnen vanaf 499$ en de krachtigere sticks uitgerust met de M proccesors starten bij 599$. De sticks moeten nog in het eerste kwartaal van dit jaar in de winkels verschijnen.

Geschreven door: Robert Zomers op

Category: Nieuws, Overig

Tags: intel, hdmi dongle, intel compute sticks