iCentre vraagt uitstel van betaling aan

iCentre heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf is reseller van Apple-producten in Nederland. In veel gevallen betekent uitstel van betaling dat er later faillissement aangevraagd wordt. Dat zou volgens een bron wellicht vandaag al het geval zijn.

Tweakers meldt dat uit het surseanceregister van de rechtbank blijkt dat iCentre uitstel van betaling heeft aangevraagd. Vaak volgt daarop een faillissementsaanvraag. iCentre zelf wil nog niet bevestigen dat er faillissement wordt aangevraagd, maar een anonieme bron van Tweakers zegt te verwachten dat het bedrijf dat vandaag nog doet, omdat de bank de lening niet wil verlengen. De Apple-reseller heeft 34 winkels verspreid over Nederland.

Het is niet duidelijk waardoor de financiële malaise veroorzaakt is. Wel ligt het voor de hand dat de komst van de Apple Store in Amsterdam voor wat inkomstenderving heeft gezorgd. Al sinds een jaar levert Apple geen hardware meer aan iCentre, waardoor het bedrijf de producten noodgedwongen via de Duitse tak van Mediamarkt moet importeren. Het is niet bekend in hoeverre dit van invloed is.

Een faillissement zou consequenties hebben voor alle iCentre-vestigingen, aangezien deze allemaal volle eigendom zijn van een dochterbedrijf van iCentre. Overigens zou een faillissement niet direct betekenen dat iCentre verdwijnt, aangezien bedrijven soms een doorstart kunnen maken.

Wanneer iCentre toch definitief failliet zou gaan, heeft dit ook gevolgen voor klanten. Producten die bij het bedrijf ter reparatie liggen, kunnen in beslag genomen worden totdat bewezen is dat het desbetreffende product daadwerkelijk van een klant is. Ook voor de garantie op producten kan een definitief faillissement gevolgen hebben.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten