Huawei onthult toptoestellen P9 en P9 Plus

Huawei presenteert vandaag zijn nieuwste toptoestellen, de P9 en de P9 Plus. Zoals verwacht is het paradepaardje van de smartphones de dubbele camera aan de achterzijde.

Opvallend genoeg heeft Huawei voor één van beide camera's gekozen voor een monochrome sensor, die dus alleen zwart-wit kan vastleggen. Maar daardoor wordt er ook meer detail gevangen en is er minder ruis. De resulterende kleurenfoto's zijn bijgevolg scherper. 

Qua verdere specificaties heeft de P9 een 5,2 inch full hd-scherm en draait 'ie op een Kirin 955-chipset, met de keuze uit 3 of 4 GB RAM. Tevens zit er een usb-c aansluiting op en is er een vingerafdruksensor aanwezig. Dit toestel komt als 32 GB en 64 GB-variant uit. 

Grote broer

De Plus-versie heeft een 5,5 inch scherm en een krachtigere accu dan de gewone P9: 3400 mAh ten opzichte van 3000 mAh. Deze lanceert alleen als 4 GB RAM / 64 GB opslag-versie. Het geheugen van beide is uit te breiden tot 128 GB.

De goedkoopste P9 kost 599 euro, de P9 Plus krijgt een prijskaartje van 749 euro. Beide lanceren op 16 april in Nederland.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: huawei, p9