Huawei komt met Note-concurrent

Electronica-fabrikant Huawei denkt dat grootte wel degelijk uitmaakt. Het bedrijf heeft aangekondigd een smartphone in de klasse van de Galaxy Note te gaan produceren. Sterker nog, hij wordt nóg groter.

Op de website van Huawei staat een aankondiging over deze zogenaamde Ascend Mate. Waar de Galaxy Note 5,3 inch was en de Galaxy Note II 5,5 inch, wordt de Ascend Mate nog een maatje groter. Het toestel krijgt een scherm van 6,1 inch. Hij wordt 9,9 millimeter dik en het paneel krijgt 1920x1080 pixels. De processor van de potentiële Note-killer is een 1,8 GHz quad-core processor en hij heeft 2 GB werkgeheugen. De accu moet bij een apparaat met een dergelijk gigantisch scherm ook een behoorlijke capaciteit hebben, omdat de batterij anders wel erg snel leeg is. Daar is Huawei het mee eens en het stopt een 4000 mAh batterij in het apparaat.

Het succes van de Galaxy Note lijkt wat te hebben losgemaakt. LG is al met een groot toestel gekomen, te weten de Vu. HTC kondigde van de week ook al aan een groot toestel te gaan maken en gaat de markt bestormen met de J Butterfly. Beide telefoons hebben displays van 5 inch.

Bron:Hardware.info

 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: huawei, note-concurrent