HTC investeert 100 miljoen dollar extra in Vive X-project

Smartphonebouwer HTC stopt nog meer geld in zijn Vive X-programma, waarmee het bedrijf de ontwikkeling van de Virtual Reality-industrie een boost wil geven.

Met het Vive X-programma wil HTC starups over de hele wereld helpen om Virtual Reality een succes te laten maken. Mede door dit soort bedrijven kunnen apps en toepassingen worden ontwikkeld die gebruikmaken van VR. Met Vive X komen er wereldwijd diverse locaties waar startups en ontwikkelaars terecht kunnen om hun toepassingen te testen en aan de man te brengen.

Startups krijgen daarbij een financiële injectie van HTC zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. HTC heeft inmiddels zo'n 30 startups ondersteund.

Met de tweede financiële injectie van 100 miljoen dollar hoopt het bedrijf nog meer ontwikkelaars aan zich te kunnen binden. In april van dit jaar heeft HTC al eens 100 miljoen dollar geïnvesteerd in het systeem. HTC heeft in de zomer nog een zakelijke versie van haar Vive-VR-bril op de markt gebracht. Ook Acer gaat zich richten op Virtual Reality en heeft onlangs een belang genomen in StarBreeze, een game-ontwikkelaar.

Bron: VR-Source

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: vr, vive, htc, vive-x