}
abonneren

Herkenningssoftware Facebook heeft geen gezicht nodig

Wetenschappers binnen Facebook hebben een algoritme gebouwd dat personen kan herkennen, ook wanneer het gezicht niet (volledig) in beeld is.

Normaliter werkt dergelijke herkenningsoftware enkel wanneer gezichten recht van voren te zien zijn. Dit nieuwe systeem let echter op andere aspecten, zoals iemands kapsel, kleding, figuur en lichaamshouding. De persoon hoeft dan niet meer recht voor de camera te staan, terwijl zijn of haar identiteit toch achterhaald kan worden.

Het gaat om een experimenteel algoritme dat Facebook niet direct van plan is ergens voor te gebruiken. Het onderzoeksteam liet het systeem 40.000 foto's van Flickr analyseren. In 83 procent van de gevallen werd de identiteit van de persoon op de foto juist achterhaald, ook wanneer degene wegkeek van de lens. 

Moments

Facebook lanceerde eerder een fotoboek-app met de naam Moments. Deze kan vrienden in foto's herkennen aan de hand van de ingebouwde gezichtsherkenningssoftware. De app wordt nog niet in Europa uitgebracht, omdat toezichthouders graag zien dat dit een opt-in functie wordt.

Bron: New Scientist

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI