}
abonneren

Google+ met nieuw uiterlijk

Google+ heeft een volledig nieuw uiterlijk gekregen. Onder het motto “Op weg naar een eenvoudiger en mooier Google” introduceert Google een functionelere en flexibelere versie van Google+.

Zoals Google zelf zegt, bestaat het sociale netwerk nog geen jaar en valt er nog veel werk te verzetten. Toch presenteert Google nu al een compleet herontwerp van de gebruikersinterface.

Wat het meest opvalt is dat de ruimte op het scherm beter benut wordt en dat het uiterlijk meer overeenkomt met de andere Google-toepassingen. Zo is de bovenkant van het venster gelijk met een zoekveld, je persoonlijke status-informatie en een knop om te delen. Ook de zwarte navigatiebalk die naar andere Google-toepassingen leidt is nog aanwezig.

De navigatie binnen Google+ bevindt zich nu in een menubalk aan de linkerkant van het venster. De chat-functionaliteit is verplaatst naar de rechterkant terwijl de hangoutfunctie naar de rechterbovenhoek is verplaatst.
Al met al ziet het er overzichtelijk uit en is er functioneel niet zoveel gewijzigd. Toch is er veel informatie dat voorheen standaard in beeld was, bijvoorbeeld je kringen of je favorieten, nu alleen nog via het menu bereikbaar.

Duidelijk wordt, dat Google Google+ standaard in de veelgebruikte Google-toepassingen gaat integreren. Kortom je kunt er straks niet meer omheen. Of iedereen daar blij mee zal zijn?

Bekijk ook de video:

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Google+

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI