'Google en LG presenteren op 9 februari twee Android Wear-smartwatches'

Google en LG werken aan twee smartwatches met het Android Wear 2.0-besturingssysteem, en kondigen die naar verluidt op 9 februari aan. De horloges zouden in februari of maart uitkomen en sterk verschillen in mogelijkheden.

Dat meldt Evan Blass voor Venturebeat, een bron die de afgelopen jaren een goede reputatie heeft opgebouwd met het lekken van productinformatie. De komst van twee Google-smartwatches werd bovendien in juli 2016 al aangekondigd door AndroidPolice, eveneens een betrouwbare bron die een mockup (afbeelding boven) van de horloges maakte. De nieuwste details van Blass wijzen op twee horloges die Google ontwikkelt met LG en door het leven gaan als de LG Watch Sport en Watch Style. 

Specificaties

De smartwatches hebben een vergelijkbaar ontwerp, maar de Sport bevat veel meer features dan de - eenvoudige - Style. Denk aan een 4G-module, een GPS-sensor en een NFC-chip, maar ook een hartslagmeter. Het apparaatje is daarom wel 4 millimeter dikker dan de Style-uitvoering, die 10 millimiter dik is. Beide horloges hebben ronde en drukgevoelige oled-schermen, maar die van de Sport is groter (1,38 tegenover 1,2 inch) en heeft een hogere resolutie (480 bij 480 pixels tegenover 360 bij 360 pixels). De accu is daarom ook groter (430 mAh tegenover 240 mAh) en er is meer werkgeheugen aanwezig (768 MB tegenover 512 MB). De Sport en Style hebben Wifi en Bluetooth, werken met zowel Android als iOS en zijn water- en stofbestendig; de Style met zijn IP67 iets minder dan de IP68-gecertificeerde Sport-uitvoering.

Android Wear met een kroontje

Langere tijd was het de verwachting dat de Google (en LG)-smartwatches de eerste modellen zouden worden met het nieuwe Android Wear 2.0-besturingssysteem, dat ontwikkeld wordt door Google. Begin januari ging die primeur echter naar Casio, dat op technologiebeurs CES de Pro Trek Smart met Wear 2.0 aankondigde. Google's/LG's horloges draaien volgens de bronnen ook op Wear 2.0 en zijn de eerste smartwatches met ondersteuning voor Google Assistent, de digitale (spraak)assistent. Assistent is ook te vinden in Google Home, chatapp Allo en de Pixel-smartphones en werkt vooralsnog enkel in het Engels. De nieuwe horloges van Google/LG voegen nog een tweede nieuwe feature toe: een kroontje aan de zijkant om door de software te navigeren. Die werkwijze past Apple al toe op de Watch en Google lijkt het over te nemen om niet langer vast te zitten aan de bediening via het touchscreen. 

Beschikbaarheid

Volgens Blass kondigen Google en LG de Watch Sport en Style op 9 februari aan. Op die datum moet Android Wear 2.0 ook uitkomen voor selecte bestaande Android Wear-smartwatches, waaronder de Huawei Watch en ASUS Zenwatch 2 en 3. De twee nieuwe horloges van Google en LG gaan 10 februari de verkoop in in de Verenigde Staten en komen in de loop van februari en maart ook naar andere landen. Of Nederland daar bij zit, is nog onbekend. Ook weten de bronnen nog geen prijzen te melden. 

Bron: Venturebeat

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Horloge, LG, Smartwatch, google, Wearable, Android Wear