}
abonneren

Galaxy S 4 twee keer zo snel als iPhone 5 in Geekbench 2

De Galaxy S 4 is volgens de benchmarktool Geekbench 2 dubbel zo snel als de iPhone 5. Wel zijn er wat kanttekeningen te maken bij deze benchmarkscore.

De Samsung Galaxy S4 is afgelopen week officieel aangekondigd in New York en natuurlijk moet deze in een blender gestopt worden, bewerkt met een vlammenwerper en onderworpen aan allerlei benchmarks. Zo ook Geekbench 2, een populaire benchmark waarbij de S4 erg goed uit de bus komt, zelfs twee keer zo goed als de iPhone 5.

Samsung Galaxy S4-benchmark

De Samsung Galaxy S4 zal in Nederland en België gelanceerd worden met een snelle Snapdragon 600-chipset, dat is dan ook de versie die gebruikt is in onderstaande test. Deze is geklokt op 1,9 GHz, de HTC One, die op de tweede plaats is geëindigd draait op dezelfde chipset, echter 200 MHz lager geklokt. Dit in combinatie met een lagere Androidversie (4.2.1 vs 4.2.2) zou nog wel eens een verschil kunnen maken, maar dat even terzijde.

In Geekbench 2 doet de Samsung Galaxy S4 het erg goed en eindigt bovenaan. De test laat zien dat deze veel sneller lijkt dan zijn voorganger, de Samsung Galaxy S III, de iPhone 5 verslaat met maar liefst een twee keer zo hoge score. Normaliter zou dit niet zoveel te betekenen hebben, omdat de meeste benchmarks ordinaal en niet nominaal zijn. Dat houdt in dat je bij deze benchmarks alleen kunt zeggen dat de prestaties beter zijn als de score beter is, maar niet precies hoevéel beter. Dat kan in dit geval wel: volgens de makers van Geekbench 2 betekent een verdubbeling van de score ook een verdubbeling in hardwareprestaties. In dit geval betekent dit dat de prestaties van het geheugen en de processor twee van de Galaxy S4 twee keer zo goed zijn als die van de iPhone 5. Ook scoort de hardware een stuk beter dan die van de HTC One. Natuurlijk zijn benchmarks een momentopname en zullen de omstandigheden wellicht niet altijd even optimaal zijn, maar neemt niet weg dat Samsung goed werk heeft geleverd als we naar deze eerste resultaten kijken.

Echter, het is nog wel belangrijk om een paar kanttekeningen te maken. Ten eerste test Geekbench 2 alleen de processor en het geheugen. Dit houdt in dat de videoprestaties niet opgenomen worden in de resultaten. Ten tweede vindt een benchmark niet altijd zijn weerklank in de praktijk. De Galaxy S4 presteert goed in deze benchmark, maar het kan zijn dat de interface, bijvoorbeeld door programmeerfouten, langzaam reageert. Het is daarom vooral nog even afwachten tot we het toestel met de uiteindelijke softwareversie in handen hebben voordat we uitspraken kunnen doen over hoe snel het toestel werkt en aanvoelt.

Samsung Galaxy S4 Geekbench 2 Samsung Galaxy S4 twee keer zo snel als iPhone 5 in benchmark

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S4 zal eind april in de winkels liggen met een adviesprijs van €699 en zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart en wit. Uiteraard zullen wij van dit toestel een uitgebreide review maken en diverse benchmarks draaien om bovenstaande te onderschrijven (of niet).

Via: Androidworld

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: benchmark

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI