Foto's en details Google Pixel-smartphones vroegtijdig bekend

Google kondigt morgen de Pixel- en Pixel XL-telefoons aan, maar twee retailers hebben de belangrijkste informatie al gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de Pixel's worden gepositioneerd als 'smartphones van Google' en draaien op het nieuwe Android 7.1

De productpagina's die de retailers 'per ongeluk' al online hebben gezet, bevatten promotieafbeeldingen van de smartphones. Hieruit valt op te maken dat ze een behuizing van metaal en glas hebben, met stereospeakers en een USB-C-poort aan de onderkant. De Pixel XL heeft hetzelfde ontwerp als de 5 inch Pixel, maar is voorzien van een 5,5 inch scherm. Ook is de resolutie hoger: QHD tegenover Full-HD. In beide gevallen gaat het om oled-schermen.Omdat een groter en scherper beeldscherm meer stroom vraagt, heeft de Pixel XL een 3450 mAh accu. De Pixel moet het doen met een 2770 mAh exemplaar. De gelekte afbeeldingen maken bovendien duidelijk dat de toestellen snelladen ondersteunen: na een kwartier opladen zou je weer zeven uur kunnen bellen.

De hardware van de Pixel's is identiek en omvat een Snapdragon 821-soc van Qualcomm met 4GB werkgeheugen. De interne opslagruimte meet 32GB of 128GB, zonder ruimte voor een micro-sd-kaartje. De toestellen draaien op het nog onaangekondigde Android 7.1 met de Pixel-launcher. Een onderscheidend element is de aanwezigheid van Google Assistent; de Google Now-opvolger die momenteel alleen in Google Home en chatapp Allo te vinden is. Daarnaast krijgen Pixel-gebruikers onbeperkte opslagruimte in origineel formaat in Google Foto's. Normaliter wordt de resolutie beperkt of gaat het ingenomen geheugen ten koste van je Google Drive-opslag. 

De unieke features die Google de Pixel-smartphones geeft, maken duidelijk dat de internetgigant de concurrentie aangaat met andere premium Android-toestellen en de Apple iPhone. Google zet de telefoons in de markt als 'smartphones van Google', en noemt nergens dat ze gemaakt worden door HTC. Er lijkt dus geen sprake van een samenwerking zoals we die kennen van de Nexus-serie. De Pixel en Pixel XL zijn het begin van Google's eigen smartphonelijn en krijgen naar verwachting hoge prijzen mee. De verkoopkanalen noemen geen prijzen en releasedatum, maar die horen we waarschijnlijk morgenavond om 18:00 als Google ze aankondigt.

Bron: Phandroid

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: nexus, smartphone, google, pixel