}
abonneren

Facebook hoopt aparte apps overbodig te maken met Messenger-bots

Niet alleen Microsoft ziet een toekomst vol bots wel zitten. Ook Facebook ziet er heil in. Bedrijven hebben nu de optie om chatbots in Messenger te integreren, waar klanten vervolgens mee kunnen 'praten'.

De bedoeling is dat je straks bijvoorbeeld producten kunt bestellen door de chatbot van een webwinkel aan te spreken op Facebook Messenger. Daardoor heb je weer een app minder nodig op je telefoon - en houdt Facebook je langer aan Messenger gekluisterd. Dit is al langer een doel van Facebook. De berichtendienst moet uitgroeien tot een ecosysteem voor apps, en zo een manusje van alles worden.

KLM

Facebook presenteerde de plannen tijdens de F8-conferentie, maar echt als een verrassing komt het niet. Eerder was het bijvoorbeeld al mogelijk om allerlei zaken rond vliegreizen te regelen via de Facebook Messenger-bot van KLM. Nu zijn daar tientallen bedrijven bijgekomen, voornamelijk Amerikaanse.

Traag

Toch is niet iedereen unaniem positief over de opkomst van chatbots. Ze moeten immers maar net slim genoeg zijn om je vragen goed te kunnen interpreteren. Daarnaast melden Amerikaanse gebruikers dat sommige bots wel erg traag zijn, en minutenlang op zich laten wachten met een antwoord. Kinderziekten, zullen we maar denken.

Bron: Facebook

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Bots, Facebook Messenger

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI