© CIDimport

EU wil meer privacy bij zoekmachines

Geplaatst: 28 mei 2010 - 07:05

Aangepast: 17 november 2022 - 08:54

Redactie ID.nl

De EU heeft Microsoft Google en Yahoo brieven gestuurd met de mededeling dat ze zich nog steeds niet houden aan de privacyregels voor zoekmachines.De toezichthouders van de EU hebben de zoekbedrijven herhaaldelijk verzocht de opgeslagen zoekopdrachten niet langer dan zes maanden te bewaren. Na die periode moeten ze gewist worden. In elk geval moeten deze gegevens worden geanonimiseerd, ofwel niet meer herleidbaar zijn naar een persoon. Volgens de EU doen de zoekmachine-exploitanten onvoldoende hun best. De opgeslagen gegevens bevatten informatie over de interesses en relaties van de persoon.Microsofts Bing maakt de gegevens anoniem na zes maanden, maar bewaart identificeerbare informatie voor cookies 18 maanden. Google Search bewaart identificeerbare zoekgegevens negen maanden. Yahoo maakt de gegevens anoniem na 90 dagen, maar doet dit door de laatste cijfers van het ip-adres te wissen.

De EU heeft Microsoft Google en Yahoo brieven gestuurd met de mededeling dat ze zich nog steeds niet houden aan de privacyregels voor zoekmachines.

De toezichthouders van de EU hebben de zoekbedrijven herhaaldelijk verzocht de opgeslagen zoekopdrachten niet langer dan zes maanden te bewaren. Na die periode moeten ze gewist worden. In elk geval moeten deze gegevens worden geanonimiseerd, ofwel niet meer herleidbaar zijn naar een persoon. Volgens de EU doen de zoekmachine-exploitanten onvoldoende hun best. De opgeslagen gegevens bevatten informatie over de interesses en relaties van de persoon.

Microsofts Bing maakt de gegevens anoniem na zes maanden, maar bewaart identificeerbare informatie voor cookies 18 maanden. Google Search bewaart identificeerbare zoekgegevens negen maanden. Yahoo maakt de gegevens anoniem na 90 dagen, maar doet dit door de laatste cijfers van het ip-adres te wissen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten