Draadloos opladen gemakkelijker met nieuwe uitvinding

© CIDimport

Draadloos opladen gemakkelijker met nieuwe uitvinding

Geplaatst: 24 oktober 2013 - 10:43

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Onderzoekers van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology hebben een nieuwe manier gevonden om apparaten draadloos van stroom te voorzien. Via een netwerk dat zichzelf kan uitbreiden is het mogelijk om meerdere mobiele apparaten tegelijkertijd op te laden.

Het draadloze oplaadnetwerk biedt veel meer mogelijkheden dan huidige draadloze oplaadtechnieken, zoals bijvoorbeeld de Duracell Powermat. Met de huidige technieken is altijd een basisstation nodig met direct contact tussen de oplader en het op te laden apparaat.

De nieuwe techniek van MIT maakt het mogelijk om écht draadloos op te laden. Dankzij plexiglas tafels, die via een magnetische koppeling met elkaar zijn verbonden, kan een tafel die in de buurt staat van het basisstation ook de batterij van een mobiel apparaat van stroom voorzien. De onderstaande video legt dit proces een stuk beter uit.

Op dit moment wordt er nog druk geëxperimenteerd met de draadloze oplaadtechniek. Volgens MIT zijn er nog geen plannen voor commerciële toepassing van de techniek. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten