Dell komt met XPS 13-convertible

Dell heeft aangekondigd de XPS 13-laptop ook als convertible uit te brengen. Details zijn nog naar schaars, maar het apparaat krijgt Kaby Lake-chipsets. De onthulling vindt pas begin januari plaats.

Dell's XPS 13 is met zijn zeer dunne schermranden een opvallende laptop, en is ook nog eens bijzonder compact. De mid-range tot high-end specificaties maken het aparaat een interessante keuze voor forenzen. Maar er werd ook geklaagd, want het scherm zit vast aan de behuizing en je kan de laptop niet in een tabletstand zetten. Concurrenten als de Microsoft Surface 4 bieden deze mogelijkheid wel, en Dell volgt. 

De fabrikant laat weten de XPS 13 ook als convertible uit te brengen, waarbij de schermranden aan de zijkant opnieuw minimaal zijn. Onder de motorkap worden processors uit de Kaby Lake-serie geplaatst, die ten opzichte van de huidige XPS 13-chipsets betere grafische prestaties neerzetten. Ook zijn ze energiezuiniger. 

De XPS 13-convertible wordt op de CES 2017, begin januari, officieel gepresenteerd. Dan krijgen we ook prijzen en een releasedatum te horen.

Bron: The Next Web

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: laptop, dell, ces, convertible