Asus presenteert op IFA eigen smartwatch

Asus onthult in september zijn eigen smartwatch. Dat heeft het bedrijf gezegd op Twitter. Het slimme horloge wordt op de IFA-beurs in Berlijn getoond.

Het tech-bedrijf postte het silhouet van een horloge op Twitter, met daarop de tekst "Time has been transformed and we have changed", wat duidt op een eigen smartwatch.

Geruchten

Er duiken al langere tijd geruchten op over een smartwatch van Asus, maar er tot nu toe waren er nog maar weinig concrete details bekend over het product. Wel is duidelijk dat het slimme horloge een lagere prijs krijgt dan vergelijkbare apparaten, zoals de LG G Watch en de Samsung Galaxy Gear. Die kosten rond de 200 euro. Asus' smartwatch zou tussen de 100 en de 150 dollar moeten kosten, ofwel zo'n 70 tot 100 euro.

Android Wear

Ook is inmiddels duidelijk dat ASus' smartwatch gaat draaien op Android Wear, het mobiele besturingssysteem van Google dat speciaal bedoeld is voor wearables. Asus werkt nauw samen met Google om het besturingssysteem te ontwikkelen, dus zal er waarschijnlijk een goede integratie in de smartwatch komen.

> Lees hier onze review van Android Wear, het besturingssysteem van de toekomst

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten