ASUS komt met dunne ZenBook 3

ASUS komt met een nieuwe, veel dunnere ZenBook. Het bedrijf presenteerde een vernieuwde versie van het vlaggenschip die wat betere specificaties krijgt, maar vooral ook erg dun wordt. De netbook wordt daarmee nog dunner dan de nieuwe Macbook.

ASUS presenteerde de nieuwe laptop op de Computex-beurs in Taiwan, die deze week plaatsvindt.
 

Dun

De nieuwe Zenbook 3 is slechts 11,9 millimeter dik (ten opzichte van de 12,9 mm van de vorige UX305). Het apparaat weegt bovendien maar 907 gram, één van de lichtste laptops van dit moment.
 

Usb-C

Het apparaat is ook dunner en lichter dan de nieuwe Macbook, en net zoals die laptop heeft ook de ZenBook 3 slechts één usb-C-aansluiting voor zowel het opladen als voor het aansluiten van externe apparaten.
 

Modellen

De binnenkant van de ZenBook 3 is wel een stuk krachtiger dan de concurrent. Er komen verschillende modellen beschikbaar, met minimaal een Intel i5-processor en 4 GB RAM. Er komt ook een versie beschikbaar met een i7-cpu en 16 GB, en met harde schijven van 256 en 512 GB en 1 TB.

Het goedkoopste model kost $ 999,-. Omgerekend is dat zo'n € 900,-, maar Europese prijzen zijn nog niet officieel bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: laptop, asus, notebook, zenbook, asus zenbook 3, asus zenbook, zenbook 3