Amsterdamse Apple Store getoond aan pers

Apple opent zaterdagochtend om 10:00 stipt de deuren van de eerste Nederlandse Apple Store. Vandaag mochten journalisten alvast een kijkje nemen in de gloednieuwe winkel, gelegen aan het Amsterdamse Leidseplein. De nieuwe Apple Store krijgt een aantal primeurs.

De Amsterdamse Apple Store trapte af met een bevlogen speech van Bob Bridger (vice-president retail real estate and development). Bridger verklapte dat de Amsterdamse winkel de grootste Genius Bar ter wereld heeft, dat er het hoogste aantal Apple-producten in de winkel liggen en ook qua servicepunten verbreekt de Amsterdamse Apple Store alle records. Verder voldoet de Apple Store aan alle vaste kenmerken. Een ruime indeling met veel glas en hout, plekken om workshops te volgen, ruimtes voor evenementen (dat belooft wat voor de komende Amsterdam Dance Event, dat vaak door het iTunes-team gesponsord wordt) en speciale ruimtes voor meetings.

Met de introductie van de nieuwe Apple Store lanceert Apple ook de speciale Apple Store-applicatie in Nederland. Deze applicatie kun je gebruiken om in de winkel hulp te vragen aan een medewerker, om je aan te melden bij workshop en evenementen, en om producten zonder tussenkomst van personeel af te rekenen. Je scant dan de barcode van het product, betaalt met je Apple ID en kunt het product zo in je zak steken. Beveiligingspoortjes zijn niet aanwezig. Apple is niet bang dat mensen massaal producten gaan stelen; er lopen voldoende medewerkers om een oogje in het zeil te houden en het bedrijf gaat uit van de goedheid van de mens. Interessant is deze manier van afrekenen in ieder geval zeker.

Voor foto's van de 'voor'-opening kun je terecht op onderstaand Twitter-account.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten