Afbeeldingen geannuleerde Surface Mini duiken op

surface mini
Microsoft werkte in 2014 aan een Surface Mini, die naast de Surface Pro 3 zou lanceren maar op het laatste moment toch werd teruggetrokken. Van het apparaat zijn nu beelden opgedoken.

De foto's zijn afkomstig van Windows Central en tonen een tablet met geïntegreerde kickstand. De Surface Mini draait nog op Windows RT 8.1, met ondersteuning voor de Surface Pen. Het apparaat draaide op een Snapdragon 800-processor, in combinatie met 1 GB RAM.

Er was 32 GB opslagruimte aanwezig, uit te breiden via micro-sd. Opladen gebeurde aan de hand van micro-usb en ook een 3,5 mm-aansluiting voor koptelefoons was van de partij.

Surface Pen

De behuizing van de Surface Mini hield ruimte over om de Surface Pen in op te bergen. Bedoeling van de device was met name om 'm te gebruiken voor het maken van notities. In tegenstelling tot de Surface Pro werd het niet als een laptopvervanger in de markt gezet, er kwam ook geen bijpassende keyboard-case voor uit.

Desondanks besloot Microsoft toch om de Surface Mini niet aan te kondigen of uit te brengen. De tablet zou te weinig bestaansrecht hebben gehad naast de Surface Pro 3. Inmiddels is de Surface-familie wel uitgebreider. Zie de Surface Studio en Surface Book als recente voorbeelden.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: microsoft, windows, surface