5,5 miljoen euro aan Bitcoins per ongeluk begraven op stortplaats

© CIDimport

5,5 miljoen euro aan Bitcoins per ongeluk begraven op stortplaats

Geplaatst: 28 november 2013 - 09:00

Aangepast: 17 november 2022 - 08:52

Redactie ID.nl

Dikke pech voor een man uit Zuid-Wales: hij heeft per ongeluk zijn harde schijf weggegooid waar omgerekend ruim 5,5 miljoen euro aan Bitcoins op staat. Volgens de man is de harde schijf op de vuilstort beland en ligt hij nu onder een lading rommel ter grootte van een voetbalveld.

De digitale munteenheid Bitcoin bestaat volledig uit beveiligde data die niet gekopieerd of getraceerd kan worden. De munt kan worden ‘ontcijferd’ met behulp van speciale computerprogramma’s en omdat elke Bitcoin zijn eigen transactiegeschiedenis bij zich draagt, is de munteenheid ideaal te gebruiken bij illegale transacties. 

Bitcoin-waarde ontploft

De waarde van de Bitcoin passeerde gisteren de 1000 dollargrens, wat betekent dat de totale markt meer dan 13 miljard euro waard is. Voor de man uit Zuid-Wales is dit beursnieuws dus slecht getimed. Volgens een bericht op internetforum Reddit heeft de man een jaar geleden meer dan 7,500 Bitcoins opgekocht. Technisch gezien staan de digitale munten niet op de harde schijf, maar de code om toegang te krijgen tot de online portemonnee wel. Zonder die code kan de Brit niet bij zijn geld. 

Vier meter afval en aarde

De portemonnee ligt volgens de man momenteel in één van de vuilstortruimtes van het Household Waste Recycling Centre in het Britse Newport. De man weet precies in welke ruimte, maar de schijf ligt vermoedelijk bedolven onder vier meter afval en aarde. Het zou onmogelijk zijn om door de rommel te graven en de schijf te vinden. Op Reddit krijgt de man veel steun in zijn zoektocht. Eén gebruiker stelt hem gerust: “De enige manier om data permanent te verwijderen, is door het te overschijven. Zo lang dat niet gebeurd is, is de kans zeer groot dat de data nog te redden valt.” Nu eerst die harde schijf vinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten