IFA 2016: FRITZ!Box 7580 en andere routers van AVM

Het Duitse AVM kan op de IFA te Berlijn uiteraard niet ontbreken, en de firma kondigt daar dan ook een reeks nieuwe routers aan. En opvallend genoeg een slimme thermostaat.

De 4x4 draadloze FRITZ!Box 7580 is de meest geavanceerde router van het bedrijf, met ondersteuning voor MU-MIMO-technologie. Daardoor krijgt ieder verbonden apparaat tegelijkertijd toegang tot de maximaal haalbare internetsnelheid - tot 1733 Mbit/s op de 5 GHz-band en 800 Mbit/s op de 2,4 GHz-band.

MU-MIMO

Deze gadgets moeten echter zelf ook MU-MIMO ondersteunen, en dat is vaak nog niet het geval. Daarom komt AVM ook met de FRITZ!WLAN Stick AC 430. Prik die in een apparaat met wireless mogelijkheden maar zonder MU-MIMO om alsnog van hogere snelheden gebruik te kunnen maken.

Andere routers zijn de draadloze FRITZ!Box 4040 (volgens AVM de 'grote broer' van de 4020) met snelheden tot 866 Mbit/s en 400 Mbit/s tegelijkertijd en de FRITZ!Box 6430-kabelmodem (downloadsnelheden tot 880 Mbit/s en uploadsnelheden tot 120 Mbit/s). 

Thermostaat

De FRITZ!DECT 300 tot slot is de eerste slimme thermostaat van AVM, die te bedienen is met  pc, smartphone (via de (MyFRITZ!App), tablet of FRITZ!Fon. Volgens de firma kun je er verschillende 'verwarmingsprofielen' op aanmaken en zitten er speciale functies op, zoals openraamdetectie.

Hoeveel een en ander moet kosten en wanneer de nieuwe apparatuur hier te koop is, is nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: router, fritzbox, ifa2016, vma