CES 2018: Linksys onthult mesh-systeem en Xbox One router

Velop
Linksys heeft op de CES in Las Vegas met de Velop Dual-Band een goedkopere variant van het al bestaande Velop wifi-mesh-systeem aangekondigd. Daarnaast presenteerde Linksys de WRT32XB Gaming Router: een router speciaal ontworpen voor de Xbox One.

Velop dual-band

2017 was de doorbraak van wifi-mesh-systemen die inmiddels in diverse prijsklassen verkrijgbaar zijn. Met een wifi-mesh-systeem kun je je hele huis van een dekkend draadloos netwerk voorzien zonder dat je draden hoeft te trekken. Linksys bracht vorig jaar hun Velop wifi-mesh-systeem uit dat gebruik maakt van tri-band-technologie (AC2200). Dit jaar breidt Linksys het aanbod uit met een goedkopere dual-bandvariant die gebruik maakt van AC1300-technologie. Waar de al verkrijgbare tri-band varianten van Velop gebruik maken van drie geïntegreerde radio’s, maakt de dualband gebruik van twee radio’s. Door het ontbreken van één radio kon Linksys de dual-band-node 5 centimeter korter maken dan de al verkrijgbare tri-band-nodes.

Nieuwe mogelijkheden Velop

Naast de nieuwe nodes kondigde Linksys ook aan dat het Velop via een software-update gaat voorzien van nieuwe mogelijkheden. Zo krijgt Velop client steering per node waardoor iedere client met de meest optimale node voerbonden wordt. Daarnaast wordt het management van de backhaul verbeterd waardoor het systeem ook goed blijft werken al bijvoorbeeld een node uitvalt. Ook de veiligheid van Velop wordt verder verbeterd met nieuwe mogelijkheden tot ouderlijk toezicht en het toevoegen van beveiliging tegen malware, phishing en het blokkeren van schadelijke websites.

WRT-gamingrouter WRT32XB

WRT32XB

Volgens Linksys is de WRT32XB de enige router die geoptimaliseerd is voor Xbox-spelcomputers. Linksys werkt net als voor de eerdere WRT32X gamingrouter samen met Rivet Networks, de fabrikant van de bekende op gaming gerichte Killer-netwerkkaarten. De ingebouwde Killer Prioritization Engine detecteert of er een Xbox One, Xbox One S of Xbox One X is aangesloten en zal het netwerkverkeer vervolgens optimalisen en voorrang geven. Daarnaast optimaliseert de router ook verkeer voor pc’s die voorzien zijn van een Killer-netwerkkaart.

De WRT32XB heeft met onder andere een 1,8 GHz-dualcoreprocessor en AC3200-tri-band-technologie dezelfde specificaties als de al verkrijgbare gamingrouter WRT32X. In 2018 zal Linksys updates uitrollen naar hun WRT-gamingrouters waaronder de WRT32X en de WRT32XB waarmee gaming voor zowel pc, spelcomputers en mobiel geoptimaliseerd wordt. De bestaande WRT32X zal dan dus ook geschikter zijn voor spelcomputers als de Xbox One. Deze software-update moet in de lente beschikbaar komen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Velop dual-band-nodes zijn volledig compatibel met de al bestaande tri-band-nodes. Je kunt beide varianten dus mixen en een bestaand tri-band-systeem uitbreiden met een dual-band-node. De nieuwe Velop dual-band komt dit voorjaar in de VS en Canada in een 1-, 2- en 3-pack op de markt, de beschikbaarheid voor Europa wordt nog bekendgemaakt. Ook de prijzen maakt Linksys later bekend.

De WRT-gamingrouter WRT32XB komt naar verwachting in februari op de markt in de VS voor een prijs van 299,99 dollar. Prijzen en beschikbaarheid voor Europa maakt Linksys in een later stadium bekend.

Geschreven door: Jeroen Boer Boer op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags: gaming, netwerken, router, linksys, mesh, ces2018