abonneren

Review: XClef HD-800

De draagbare MP3-speler wordt langzamerhand een standaard en heeft de walkman en discman al bijna vervangen. Steeds meer fabrikanten hopen een graantje mee te pikken en brengen zo'n speler op de markt. Zo ook distributeur Holland Global die ons de Xclef stuurde.

Deze speler met een harde schijf van 20 GB heeft op het eerste gezicht net zoveel te bieden als zijn concurrenten en is - zoals de meeste spelers - voorzien van een radio en voicememo. Daarnaast heeft hij een reguliere en optische line-in-ingang in één zodat u muziek direct kunt opnemen van bijvoorbeeld uw cd-speler of walkman. De bitrate waarin u kunt opnemen van de radio en via line-in gaat tot wel 320 Kbit/s! Uw stem kan worden opgenomen tot 128 Kbit/s - goed genoeg om op audio-cd te branden. De kwaliteit van deze opnames is prima.
Heel bijzonder is dat u tekstbestanden kunt lezen op het scherm van de speler, mits deze bestanden in het TXT-formaat op de harde schijf zijn opgeslagen; uw Word-documenten zal hij niet herkennen. De tekst wordt helaas niet netjes afgekort, maar dat is misschien ook wat teveel gevraagd. Muziek-, tekst- en overige bestanden zet u op de Xclef via de USB 2.0-poort. Wanneer de batterij volledig is opgeladen voorziet deze MP3-speler uw oren van acht tot zestien uur muziek.

Uiteraard is dit van verschillende factoren afhankelijk: zo vergt het browsen van uw muziek- en tekstbestanden meer energie en zal de batterij daardoor sneller leeg raken. Ook het afspeelvolume, dat bij deze speler behoorlijk omhoog kan, beïnvloedt de batterijduur. Wel jammer dat er geen software bij zit.

De Xclef is een goede MP3-speler met aardig wat mogelijkheden. Met name de opnamefunctie doet het goed. Hoewel de optie om tekstbestanden te kunnen lezen erg leuk is, betwijfelen we of iemand deze ooit zal gebruiken. Richtprijs: 359 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Mediaspelers

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI