}
abonneren

Bing vergeet illegale links te verwijderen

Zoekmachine Bing laat op grote schaal steken vallen bij het uitvoeren van DMCA-takedown requests. Microsoft verzoekt Google om illegale content uit zijn zoekindex te verwijderen, maar laat deze in de Bing-index staan.

In het kader van de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) moeten websites illegale links verwijderen als de copyrighthouder daarom verzoekt. Zo kunnen zoekmachines gedwongen worden om bijvoorbeeld links naar illegale torrentbestanden weg te halen. Google geeft sinds kort inzicht in de verzoeken die het heeft ontvangen. Via het Transparency Report kun je opzoeken welke bedrijven de meeste DMCA-brieven hebben gestuurd. Microsoft blijkt met stip op nummer 1 staan.

Microsoft verdedigt voornamelijk het copyright op zijn diverse Xbox 360-titels. Namens Micrsoft zorgt analysebedrijf Marketly, net als Microsoft gevestigd in Redmond, voor het versturen van DMCA-verzoeken aan Google. Uit onderzoek van Techdirt blijkt echter dat die verzoeken Microsofts eigen zoekmachine niet lijken te bereiken. Torrentlinks die op verzoek van Microsoft zijn verwijderd uit de Google-index, blijken bij Bing nog gewoon te vinden.

Of er sprake is van opzet of van een interne miscommunicatie is niet duidelijk. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Microsoft stiekem Bing als vrijplaats voor illegale content in de markt wil zetten. Daarentegen is het wel erg raar dat Microsoft de moeite niet neemt om de links ook bij Bing te verwijderen. Een DMCA-verzoek zou daarvoor niet eens nodig zijn.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: Torrents, Bing, Downloads

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI