Massagemuis bindt strijd aan met rsi

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas worden ook grappige, merkwaardige producten vertoond voor computergebruikers. In Japan hebben ze met de Massage Touch Mouse een oplossing bedacht tegen rsi en andere computerongemakken. Deze computermuis van Art Factory kan masseren in verschillende standen.

Bij het intensieve dagelijks gebruik van de computer hebben veel mensen last van lichamelijk ongemakken erbij gekregen. Dit heeft het Japanse bedrijf Art Factory geïnspireerd om een aanraakgevoelige muis te maken dat ook als massage-apparaat kan worden gebruikt.

Comfortabel
De Massage Touch Mouse (MTM) ligt volgens de fabrikant goed in de hand en voelt even comfortabel op het lichaam aan. De computergebruiker heeft de masseur op het werk niet meer nodig. Hij of zij gebruikt gewoon de muis om tussen de werkzaamheden door de schouders weer even los te maken. Tijdens het werk kan direct worden overgeschakeld naar massagemodus om alle opkomende pijntjes in het lichaam weg te laten vloeien. Daarvoor beschikt het apparaat over 10 trilstanden en twee trilpatronen. Met behulp van drie knoppen wordt van de muisfunctie overgegaan naar de massagefunctie.

Egaal
We zouden bijna vergeten dat met dit apparaat ook nog een computer kan worden bediend. De Massage Touch Mouse heeft alleen aan de zijkant een drietal knoppen. Aan de bovenkant is hij helemaal egaal, zonder draaiwieltje om te scrollen. In de plaats daarvan wordt de computer bediend via een aanraakgevoelig oppervlak waarmee gewoon kan worden geklikt en door documenten gescrold.

Drie modellen
Art Factory heeft drie modellen ontworpen, waarvan twee draadloos en een met een draad. De MTM-1 is draadloos met volledige aanraakfunctionaliteit, de draadloze MTM-2 heeft gedeeltelijke touchbediening en de bedrade MTM-3 kan deels worden bestuurd door aanraakgebaren, meldt Hardware.Info. De muis heeft een interne accu en een oplaadstation.

Of en wanneer de muis in de winkel zal komen te liggen is nog niet bekend. Mocht Art Factory de muis niet in productie nemen, dan kan een andere hardwarefabrikant nog altijd in dit gat in de markt springen door bij Art Factory een licentie op het patent te regelen.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Invoer

Tags: PC, Muis