}
abonneren

Webwinkels krijgen gezamenlijke boete van 500.000 euro

Vijf webwinkels hebben in totaal een boete van een half miljoen euro ontvangen vanwege het overtreden van regels omtrent het annuleren van aankopen.

De betreffende winkels hebben de consument niet juist geïnformeerd over de regels die gelden bij het annuleren van een aankoop. De webwinkels die een boete hebben gekregen zijn Bever Sport, Coolcat, Kiesdejuistesportbh, Shoebaloo en Hipvoordeheb.

Volgens de ACM wisten consumenten niet waar ze recht op hadden als ze een aankoop annuleerde, zoals het terugkrijgen van het volledige aankoopbedrag. Ook moeten de verzendkosten worden vergoed.


Hoge boetes

De schoenenwinkel Shoobaloo moet een boete van 72.000 euro betalen, voor de webshops van Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh was een boete van 50.000 euro opgelegd. De hoogste boetes gingen naar CoolCat en Bever, die respectievelijk 220.000 euro en 198.000 euro moesten betalen.
 

Tegoedbon

Klanten die een product terugsturen, hebben overigens niet altijd recht op teruggave van het volledige aankoop. Een webwinkel mag - net als bij de fysieke winkel - het aankoopbedrag ook teruggeven in de vorm van een tegoedbon, die alleen maar in die (web)winkel kan worden besteed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Boete, Webshop, acm

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI