}
abonneren

Visual.ly

Ga je een presentatie geven? Om je boodschap over te brengen, zorg je ervoor dat ie informatief, blits, helder en compact is. Deze vier ingrediënten definiëren goede infographics.
2
Score
20
Score: 20
  • Pluspunten
  • levendige community
  • Minpunten
  • eigen creatiemogelijkheden (vooralsnog) sterk beperkt

Net als Many Eyes is Visual.ly vooral bedoeld als een community voor wie zich in infographics specialiseert. Je vindt er dan ook ettelijke duizenden voorbeelden terug, vaak van een uitstekende kwaliteit en opgedeeld volgens design. Eenmaal aangemeld kun je bij willekeurige ontwerpen commentaar achterlaten. Het downloaden van designs voor eigen gebruik is jammer genoeg niet mogelijk – inbedden in een van je webpagina’s dan weer wel. Eigen ontwerpen uploaden kan uiteraard ook, in jpg-, gif- of png-formaat.
Veel meer nog dan bij Many Eyes komt het zelf creëren van infographics vooralsnog op de tweede plaats. Eigenlijk heeft Visual.ly hiertoe nog maar een eerste aanzet genomen en de mogelijkheden zijn erg beperkt. Sterker nog, heb je geen Twitter- of Facebook-account, dan vang je in feite niets met deze webservice aan. Immers, zowat het enige dat je kunt doen, is een Facebook- of een Twitter-sjabloon kiezen (zes in totaal), een koppeling naar je favoriete sociale netwerksite toelaten en… het resultaat bewonderen. Afhankelijk van het gekozen sjabloon verwerkt Visual.ly allerlei informatie uit je Facebook- of Twitter-account tot kleurrijke en originele (nou ja…) infographics. Zelf wijzigingen aanbrengen is niet mogelijk. Het resultaat kun je downloaden als jpg, doormailen in de vorm van een link, inbedden en uiteraard delen via Facebook en Twitter. De makers van Visual.ly beloven nog veel meer opties, maar op dit moment is het vooral toch genieten van andermans werk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: Infographics

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI