Quote.fm

We bezoeken websites, lezen nieuwsberichten, volgen rss-feeds en gebruiken sociale nieuwsaggregators, maar we hebben niet altijd de gelegenheid om alles ook direct te lezen. Gelukkig zijn er webdiensten en applicaties die dergelijke teksten bewaren, zodat we ze op een ander moment kunnen lezen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

De wijze waarop de dienst Quote.fm bewaarde artikelen presenteert, wijkt sterk af van de overige diensten. In plaats van een kop, korte inhoud en een eventuele afbeelding wordt een citaat uit een artikel getoond. Bij Quote.fm is het delen van artikelen niet slechts een optie, maar juist het belangrijkste uitgangspunt van de dienst. Quote.fm gebruikt een Twitter-achtige layout met overeenkomstige opties. Gebruikers kunnen elkaar volgen, een reactie schrijven en citaten van elkaar herpubliceren.

Wanneer je op een citaat klikt, kan je het hele artikel of bericht lezen. Je kunt het artikel ook bewaren in een leeslijst of het direct in tekstweergave lezen en hierbij typografie en layout naar wens aanpassen. Er zijn vijf lettertypen beschikbaar en we kunnen het corps, de interlinie en kolombreedte veranderen. Weergave in sepia of nachtmodus zijn eveneens mogelijk.

Quote.fm heeft een gratis applicatie voor iOS, maar de dienst werkt ook uitstekend met een desktop- of mobiele webbrowser. Om zelf citaten toe te voegen is een extensie beschikbaar voor Firefox, Chrome en Safari, of je kunt een bookmarklet installeren. Selecteer een tekst in het artikel en klik op de extra knop in de browser of selecteer de bookmarklet. Je kunt nog commentaar aan het bericht toevoegen, het citaat aanbevelen aan andere gebruikers op Quote.fm of het delen op Twitter.

Zowel de web- als iOS-app zijn verdeeld in twee hoofdschermen: Find en Read. Find toont de eigen profielpagina en de berichtenstream van mensen die je volgt, Read bevat de leeslijst met ongelezen artikelen, de artikelen die je als favoriet hebt gemarkeerd en de artikelen die je hebt gearchiveerd. Met Discover ontdek je populaire quotes van andere gebruikers en Notifications houden je op de hoogte van nieuwe volgers, reacties en dergelijke.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: read later