}
abonneren

PrintKiosk

Altijd al eens een hoofdredacteur willen zijn van een blad? Dat is nu makkelijker dan ooit. Op internet zijn diensten te vinden waar je met een paar muisklikken een heus magazine in elkaar draait.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • handige software
  • zelf opmaken
  • Minpunten
  • te hulpvaardige helpfunctie

Bij Printkiosk download je software voor zowel pc als Mac om een magazine op te maken. Na het importeren van foto’s ga je aan de slag. De software maakt het blad zelf op met behulp van deze foto’s, gebruikmakend van sjablonen. Je kunt deze sjablonen handhaven, wijzigen of de foto’s aanpassen. Ook kun je het blad helemaal zelf opmaken zonder je iets aan te trekken van de door Printkiosk bedachte layout. Aardig is dat Printkiosk een aantal achtergronden meelevert. Je stelt makkelijk kadertjes en achtergrondkleuren in. Met wat creativiteit heb je snel een mooi blad.
Printkiosk heeft een uitgebreide helpfunctie. Zeker als je de software pas gebruikt, springen continu hulpvensters in beeld om je zaken uit te leggen. Het is jammer dat dit iets te vaak gebeurt, waardoor het hinderlijk wordt. Het doet een beetje denken aan het paperclipje dat ooit in Microsoft Word zat en veel gebruikers tot razernij dreef. Toch biedt de software veel handige functies. Zo krijg je bijvoorbeeld een waarschuwing als je een foto met een te lage resolutie wilt gebruiken.
Als je klaar bent met het maken van het tijdschrift, upload je het blad. Eerst gaat de software alles controleren. Als er dingen niet kloppen, volgt er een waarschuwing. Bijvoorbeeld als je een pagina leeg hebt gelaten of een afbeelding een te lage resolutie heeft. Het bestellen gaat eenvoudig. Een enkel tijdschrift kost € 9,95 (bij het minimumaantal pagina’s van twaalf). Elk volgend tijdschrift kost € 6,40.
Van PrintKiosk ontvangen we zowel een standaard- als een luxe-uitvoering. De standaardversie is geniet en wordt gedrukt op mat papier. Het oogt exact zoals je een blad in de winkel zou verwachten. De luxe versie is gelijmd en ziet er ook professioneel uit. Deze versie gebruikt vrij dik, glanzend papier voor de omslag. Het binnenwerk is mat, waardoor het prettig leest.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: printkiosk

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI