}
abonneren

Pocket

Soms heb je internet, maar heb je geen tijd om elke interessante webpagina die je tegen komt te lezen. Sms heb je alle tijd om te lezen, maar heb je geen internet. Pocket lost dat probleem op.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • diverse content centraal bewaren
  • filters en tags
  • offline lezen mogelijk
  • Minpunten
  • geen eigen sociaal netwerk
  • zoekfunctie kijkt niet in inhoud bewaarde content

Met Pocket kun je artikels, nieuwsberichten, afbeeldingen en video's online snel bewaren en op een later tijdstip lezen of bekijken. Pocket stond voorheen bekend als Read it Later, eveneens een gratis webdienst om uitgesteld te lezen. Wie hiervan alle mogelijkheden wilde benutten, moest betalen voor de pro-versie. Pocket biedt deze mogelijkheden gratis, zonder beperkingen en bevat bovendien een verbeterde vormgeving, gebruikersinterface en diverse nieuwe functies.

Persoonlijk gebruik
Gebruikers van Read it Later loggen in op www.getpocket.com. Alle content die zij met Read it Later hebben bewaard, blijkt gemigreerd naar Pocket. Voor het aanmelden van een nieuw account volstaan je e-mailadres, een gebruikersnaam en een wachtwoord. Pocket is vooral gericht op persoonlijk gebruik en toont geen aanbevelingen of een overzicht van favoriete artikels van andere gebruikers Wel kun je content met anderen delen via e-mail of sociale media als Facebook, Twitter, Buffer, Delicious, Evernote, Diigo en andere diensten.

In the Pocket
Een snelle methode om content toe te voegen, is door de url van een website te sturen naar add@getpocket.com. Plaats hierbij de url in de body van het e-mailbericht. Let op dat je het e-mailadres gebruikt waarmee je bij Pocket hebt aangemeld. Gebruik je een ander e-mailadres, dan ontvang je het verzoek dit e-mailadres te koppelen aan Pocket.
Er is tevens een bookmarklet beschikbaar waarmee content met de webbrowser op een desktopcomputer, smartphone of tablet aan Pocket kan worden toegevoegd. Ook is er een extensie beschikbaar voor Google Chrome, Firefox en Safari. Content die je met de bookmarklet of extentie toevoegt aan Pocket, voorzie je het best direct van relevante trefwoorden, aangezien het met Pocket niet mogelijk is te zoeken naar content op basis van de inhoud. Je kunt ook content aan Pocket toevoegen met geavanceerde nieuwsaggregators als Flipboard, Pulse, Zite of een van de andere 300 applicaties die Pocket ondersteunen.

Content bekijken
Gebruik de webapplicatie van Pocket of de gratis app voor iOS- en Android-apparaten en de Kindle Fire om de bewaarde content te bekijken. Ook mobiele apparaten met BeOS, Windows Mobile en BlackBerry's worden ondersteund. De layout van de content is afhankelijk van het gebruikte apparaat, maar globaal bieden de applicaties dezelfde functionaliteit.
De bewaarde items worden weergegeven in een lijstweergave of in een grid met afbeelding en titel of korte tekst uit het betreffende artikel. Selecteer een item uit het overzicht en klik erop om het te lezen. Of klik op een van de iconen in het geselecteerde blok om het item te archiveren, in een favorietenlijst te plaatsen of te verwijderen. Om een artikel te lezen, dubbelklik je erop: het wordt dan getoond zonder advertenties, reacties en dergelijke afleidende zaken. Je kunt de helderheid aanpassen, de fontgrootte veranderen, een schreef- of schreefloos lettertype gebruiken of sepiaweergave of nachtmodus activeren. Desgewenst bekijk je het bericht nog op de originele website.
Met de webapplicatie is het nét iets eenvoudiger om meerdere items te selecteren en te bewerken, dankzij de optie bulk-edit. Handig om meerdere artikels te voorzien van trefwoorden, te markeren als favoriet, te verwijderen of te bewaren in een archief.

Offline
Een van de grote voordelen van Pocket is de synchronisatie tussen de items op de website en mobiele apparaten. Stel de app op de smartphone of tablet zo in dat alle content, met uitzondering van audio en video, offline naar deze apparaten worden gedownload zodra de app wordt gestart. Je kunt de artikels hierdoor ook zonder internetverbinding lezen. Dat is bijzonder prettig tijdens wachtmomenten, zoals bij de dokter, tandarts, op het station of in de trein.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: internet, Pocket, Webbrowsers

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI