}
abonneren

MagCloud

Altijd al eens een hoofdredacteur willen zijn van een blad? Dat is nu makkelijker dan ooit. Op internet zijn diensten te vinden waar je met een paar muisklikken een heus magazine in elkaar draait.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • zelf opmaken
  • publicatiemogelijkheden
  • voordelig
  • Minpunten
  • verzendkosten en –tijd
  • geen opmaaksoftware

Van de hier besproken diensten biedt MagCloud de minste hulp bij het maken van een blad. Er is geen (online) software beschikbaar om het magazine op te maken. Je zult dat allemaal zelf moeten doen. Wel levert MagCloud sjablonen voor een aantal programma’s, waarmee je aan de slag kunt. Die sjablonen zijn geschikt voor Word, Pages (Mac), Photoshop, InDesign en Publisher. Ze bieden geen hulp bij het fraai opmaken van het blad, maar je weet in elk geval zeker dat je je magazine op het juiste formaat maakt.
Wij gaan aan de slag met Pages voor Mac, maar ook met behulp van Word is een uitstekend magazine te maken. Tegenwoordig is het invoegen van foto’s en tabellen in deze programma’s zeer eenvoudig. Ook kun je volop variëren met lettertypen en achtergrondkleuren. Omdat je van nul af begint, vergt het wel wat meer creativiteit dan de standaardsjablonen van sommige andere diensten. Afhankelijk van je ervaring met grafisch werk, is dat een voor- of een nadeel.
Ben je tevreden over het blad? Dan kun je het bestand uploaden. Bij MagCloud kunnen de bladen op verschillende manieren worden gedrukt. Er is de optie voor een eenvoudig magazine met een nietje in het midden, maar je kunt ook kiezen voor een gelijmde rug. Dat ziet er wat professioneler uit. Deze keuze is er alleen bij magazines van twintig pagina’s of meer. De magazines zijn iets kleiner dan het A4-formaat van de andere diensten. MagCloud kiest daarmee voor een typisch magazineformaat dat je veel in de kiosk ziet. MagCloud is meer dan alleen een site om je blad in kleine oplage te laten drukken, de dienst fungeert ook als winkel. Als je het op prijs stelt, kun je het blad via MagCloud.com aan consumenten verkopen. Het gaat nog verder: je kunt het magazine ook digitaal publiceren. Het blad is dan beschikbaar als download via de iPad-app van MagCloud.
Een blad gedrukt door MagCloud ziet er fraai uit. Ze geven hoog op van hun gekozen papierkwaliteit, en dat is niet helemaal onterecht. Bovendien zijn ze erg voordelig. Een blad van acht pagina’s kost maar $ 1,60 (ongeveer € 1,25). Dat is veel goedkoper dan de Nederlandse concurrenten. Doordat het blad wordt gedrukt in Amerika, zijn de verzendkosten wel hoog. Wij bestellen een enkel blad van acht pagina’s en moeten daarvoor bijna $ 18 betalen. Daarbij kiezen we wel voor een extra snelle verzendmethode (levering binnen tien werkdagen). Je kunt ook voor een trage verzendmethode kiezen. Dan kost het ruim $ 4 en duurt het verzenden twee tot drie weken. Bij hogere oplagen worden de verzendkosten uiteraard relatief lager en is deze dienst al snel de moeite waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: magcloud

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI